Vi skulle have aftenen til at gå.
Foran flimmeren.
Jeg foreslog at vi skulle se DS9-afsnittet “Trials and Tribble-actions”.
Så fik vi lyst til at se hele Star Trek kanon igen. Det var en af vores bonding-øvelser da vi startede med at date. Nu er vi blevet forlovede. Sidst nåede vi at se det hele, inden vi tog til Star Trek con i London. Det er ikke sikkert vi når at se det hele inden vi skal giftes.
Men så skulle vi jo se det på en anden måde. Man kunne se det baglæns, men det jeg personligt elsker ved Star Trek, er at der er en kanon. At der er en historie der strækker sig fra 1947 (1937?) til 2378. Eller deromkring. Og at der sådan i det væsentlige er intern konsistens.
Der er også en tidslinie. Kalendersystemet er baseret på Stardates. Mange afsnit indledes med “Kaptajnens kævle, stjernedato 47474.2”, eller noget i den stil. Så… Hvorfor ikke se dem i stardate orden?
Det er så en udfordring. Indtil TNG var det der med stardates en lille smule rodet. Mildest talt. Og der er også uorden i TNG. Det er sådan set først fra omkring sæson 5-6 stykker af TNG, at der er orden i systemet. Og når vi når dertil. Ja, så er der overlap, fordi TNG og DS9 kører samtidig. Og DS9 og VOY overlapper også.
I ENT er der styr på det. Der bruger de så ikke stardates…
Den side de allesammen henviser til når man leder efter en liste over Star Trek i kronologisk stardate orden, er The Star Trek Chronology Project (TSTCP). Der er arbejdet gjort grundigt, der tages hensyn til de lange historiefortællinger. Der er styr på problemet med Tasha Yar, der, efter stardates at dømme, først er levende, så død, og så levende igen.
Men de har ikke TAS med! TAS betragtes af mange som non-kanon. Den er animeret og falder udenfor. Jeg mener (og derfor er det sandheden), at TAS må være en del af kanon. Hvis du møder en trekkie der ikke mener at TAS er kanon – så spørg hvad kaptajn Kirks fulde navn er. Hvis han siger James Tiberius Kirk, kan du råbe HA! og pege fingre af ham eller hende. I det der traditionelt betragtes som kanon, film og serier, eksklusive TAS, får vi at vide at han hedder James T. Kirk. Vores viden om hvad T’et står for, stammer fra TAS. Så deeet.
Anyway, jeg hygger mig lidt med at få skrabet kronologien, få indsat alle TAS-afsnit med stardate. Og så sorterer vi. Resultatet skal nok komme op her.
Og så skal vi have fundet ud af om vi vil se det i streng stardate orden, eller om vi vil følge de krumspring folkene bag TSTCP har lavet for at få enderne til at mødes.